null

Girls2sur5

Onzekere meiden

Girls2sur5 is een groepstraining gericht op onzekere en kwetsbare meiden in de leeftijd van 12 tot 16 jaar. In deze training is aandacht voor weerbaarheid, zelfbeeld, gedachten en emoties en het overwinnen en verleggen van grenzen. De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 8 meiden.

Zelfbeeld

Zelfbeeld is het beeld wat je over jezelf hebt. Voor iedereen is het zelfbeeld heel belangrijk. Het is van grote invloed op het zelfvertrouwen. Wanneer je van jezelf denkt: ‘Ik ben aardig en de moeite waard, zal dit veel zelfvertrouwen opleveren. Terwijl als je denkt: ‘Ik word ook zo snel driftig, natuurlijk vinden ze me niet aardig’, je zelfvertrouwen een aardige deuk krijgt. Het zelfbeeld heeft dus effect op je doen en laten en hoe je je voelt. Het is daarom belangrijk dat je een realistisch en ook positief zelfbeeld hebt.

Girls2sur5 - Sukha Mana

Gedachtes

Een gedachte is iets, waar je je maar heel even van bewust bent. Een gedachte is een onderdeel of het gevolg van het denkproces. Een gedachte kan zomaar bij je opkomen, vanuit het onderbewuste of voortkomen uit andere bewuste gedachten – de ene gedachte kan tot het andere leiden.
Door negatieve gedachten kunnen negatieve (vaak vervelende) gevoelens en emoties ontstaan. Ook wordt er veel op ‘kloppende gedachten’ ingegaan. Vaak blijkt dat veel van onze gedachten irrationeel zijn, ze kloppen niet. In deze training leer je hoe je op een positievere manier over dingen kan denken. Dat kan soms nuttig zijn en kan je bijvoorbeeld minder angstig maken. Als je weer iets moet doen waarover je jezelf zorgen maakt of waarvan je angstig wordt, dan kun je luisteren naar je gedachten en proberen negatieve gedachten te veranderen in positieve gedachten.

Verleggen van grenzen

Soms moet je dingen doen waarbij je uit je comfortzone gaat. Dan voelt iets heel erg spannend en wil je dit het liefst uit de weg gaan. Het kan goed zijn voor je zelfvertrouwen om te weten waar je grenzen liggen. Soms ook juist om net even over die grens te gaan. Die grens moet niet te groot zijn maar je wel uitdagen om iets te doen wat je erg spannend vindt. Je gaat bijvoorbeeld oefenen met het geven van een compliment. Het kan ook zijn dat we daarbij daadwerkelijk obstacles gaan overwinnen. Een obstacle is een hindernis waar je overheen kunt klimmen, zoals door een sloot gaan of in een touw klimmen. In de pubertijd kom je veel obstacles tegen. Met deze training ben je daar veel beter tegen bestand en ga je de uitdaging aan.

Emoties

Een emotie wordt vaak omschreven als een gevoel van bijvoorbeeld blijdschap, angst, boosheid en verdriet dat door een bepaalde situatie wordt opgeroepen of zomaar kan optreden. Het is van belang dat je je eigen emoties leert te herkennen, zodat je jezelf bewust wordt van gedrag wat jijzelf laat zien. Soms kun je je heel vervelend of onrustig voelen, het is dan handig als je weet hoe je de baas kan worden over je gevoel en je je weer rustiger en fijner gaat voelen.

Durf jij het aan? Girls2Sur5

Overwinnen van obstakels

In 8 bijeenkomsten van 1,5 uur staan we stil bij diverse onderwerpen en dat doen we op meerdere manieren. De ene keer ben je actief buiten bezig met letterlijk het overwinnen van obstakels, het andere moment is een theorietraining en werk je aan je meidenboek. Dan weer nemen we je mee naar een plek waar we aan de slag gaan met ademhalingsoefeningen en leer je hoe je het beste om kunt gaan met stressvolle situaties. Kortom, een afwisselende training waar je met jezelf en je zelfvertrouwen aan de slag gaat.

Durf jij het aan?

Na het afronden van de training krijg je de mogelijkheid om met een klein groepje onder begeleiding een echte obstaclerun te lopen. Een obstaclerun is een parcours van ongeveer 5 tot 7 kilometer waarbij je over en door verschillende hindernissen gaat. Er zullen een tweetal momenten in het jaar zijn waarop je aan deze obstaclerun kunt deelnemen.

Trainer

De training wordt gegeven door mij, Natascha Bergmans. Ik heb jarenlange ervaring als jeugdzorg- en maatschappelijk werker in het begeleiden en behandelen van onzekere en kwetsbare meiden. Te vaak zie ik dat deze meiden gepest worden en vanuit hun onzekerheid niet op een juiste manier weten te reageren. Ook heb ik veel ervaring in het ontwikkelen en geven van trainingen. Op basis van deze ervaringen heb ik girls2sur5 ontwikkeld. Als jeugdzorg werker sta ik ingeschreven in Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) onder registratienummer 111016438.

SKJ_logo-e1525093474269

Certificaat

Bij het afronden van de training ontvang je een certificaat waarop staat aan welke punten je gewerkt hebt. Het meidenboek is en blijft van jou en kan ook na de training helpend zijn.

Kosten

De kosten voor de groepstraining Girls2sur5 bedragen € 225,00 excl. BTW. Via de gemeente of het wijkteam kun je een aanvraag doen voor een PGB om de kosten van de training voor je dochter te dekken.

Meld je direct aan voor de volgende training...

    Gegevens:

     

     

    Wil zich opgeven voor: