rabarbermuffins - sukha mana

Rabarbermuffins

De rabarberpulp is het ‘afval’ wat over blijft na het maken van heerlijke rabarberlimonade. Zonde dus om weg te gooien. Vandaag maakte ik er heerlijke rabarbermuffins van.

Dit heb je nodig:
  • 300 gr boekweitmeel
  • 50 gr havervlokken
  • 1/2 tl backing soda
  • 100 gr agavesiroop
  • 100 ml olijfolie
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 400 gr rabarbermoes
  • handje vol frambozen
  • v75 gr gehakte nootjes
En zo doe je het:
  1. Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht).
  2. Vet een muffin tray in of zet muffinvormpjes klaar.
  3. Meng de bloem, de havervlokken en de bakingsoda.
  4. Klop de eieren los en roer deze samen met de olie, de honing en het vanille extract door het bloemmengsel.
  5. Meng de rabarbermoes, de nootjes en de frambozen voorzichtig door het beslag.
  6. Je hebt nu een vrij stevig beslag.
  7. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
  8. Bak de muffins in ongeveer 20-25 gaar.
  9. Laat ze afkoelen voor je ze op smikkelt.

Schrijf een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies en vraagt ​​uw persoonlijke gegevens om uw surfervaring te verbeteren.